/Видеонаблюдение със скрити камери

Видеонаблюдение със скрити камери

Всеки съвременен човек е свикнал с наличието на камерите в ежедневието си като начин за охрана. Може би отношението към монтирането на скрити камери не е същото, особено като знаем, че наше нарушение или действие при по-деликатни обстоятелства ще бъде засечено.

Но от друга страна, дори противниците на скритото видеонаблюдение биха променили мнението си, ако се запознаят с ползите от него.

Полезни приложения на скритите камери

Въпреки че наблюдението със скрита камера без предупреждение би могло да се счита като навлизане в личното пространство, в много случаи се оказва полезно за решаване на различни проблеми.

Дискретна охрана

Ненатрапчивото видеонаблюдение със скрити камери например в банките не притеснява никого и се прави с цел комфорт на клиентите, но и за осигуряване на доказателствен материал в случай на престъпление.

Разкриване на нарушители

Когато има шпионски джаджи, поставени най-вече в заведения или магазини, това помага да се установят евентуалните нарушители, които иначе се съобразяват само с монтираните камери на открито.

Проверка на лоялност

При наемане на бавачка на дете, домашна помощница, градинар и др., поставянето на скрита камера избавя от излишни притеснения. Трябва да знаете обаче, че е нужно да предупредите служителите си. Със скрита камера можете да проверявате и лоялността на ваши служители, защото винаги има недобросъвестни.

За неверни съпрузи

Редица хора сигурно са против използването на шпионска техника при подозрение в изневяра. При всички случаи обаче е по-добре да получите конкретна информация, отколкото да подлагате на постоянен стрес себе си и половинката си.

За компромат

Българският съд не отчита като сериозно доказателство записа от скрита камера, затова може да го използвате само за лични цели. Често скритото наблюдение осуетява заемането на ръководен пост от човек, чийто публичен образ е напълно различен съществено от реалния.

Възможности на видовете скрити камери

Днес шпионските камери се предлагат в огромно разнообразие по отношение на характеристики и цена. Има все по-нови разработки на модели за качествено видеонаблюдение.

Вградена камера с детектор за движение

Такъв модел може да се постави в различни предмети от бита. Записва и нощем, благодарение на инфрачервените си диоди.

Обективът се намира върху много малка платка. Контролът става от дистанция. Камерата може да прави запис с резолюция 1280х1080р в AVI формат, а по желание – само при регистрирано движение.

Картата памет е до 32GB. Може да съхрани записа до 4,5 ч. при пълно зареждане и най-голяма карта памет.

Подвижна IP мини камера

Това е много удобна за пренасяне и използване камера, тъй като не се нуждае от монтаж и захранване. Може да се свърже към рутер с LAN кабел или с телефона ви чрез приложение.

Капацитетът на картата памет е до 32GB. Камерата има 12 инфрачервени диода за нощно виждане и детектор за движение. Работи с максимална резолюция 1280х720р.

Миниатюрна wireless камера

Изключително малкият ѝ размер позволява да бъде скрита дори зад копче. Такива модели камери обикновено имат 1/3CMOS сензор и разделителна способност PAL:628х582 или NTSC:510х492.

Добрата шпионска камера трябва да притежава като минимум изисквания: DVR записващо устройство, вкл. за цветно изображение, детектор за движение/постоянен запис и настройки на дата и час.