/Тента за тераса – продукт за засенчване от висок клас
тента за тераса слънцезащитни продукти

Тента за тераса – продукт за засенчване от висок клас

Лятото е сезонът, който очакваме с най-голямо нетърпение заради изобилието от слънце, на което можем да се порадваме всеки ден. И въпреки, че лятото постепенно си отива, все още има слънчеви дни. Излагането на преките слънчеви лъчи обаче е по-скоро негативно за кожата и за целия ни организъм, затова е препоръчително да стоим на открито, но защитени от UV лъчите.

Мястото вкъщи, където всеки от нас обича да отдъхва с чаша кафе или книга в ръка, е терасата. А за да ни е още по-приятно и комфортно, може да си осигурим сянка с подходяща тента за тераса.

Съвременните сенници се различават значително от обикновените навеси и предлагат много повече възможности.

Какво може да ви осигури тентата?

Слънцезащитен продукт от този тип представлява прибираща се конструкция, изработена от плат или друг материал, в комбинация с вертикални и хоризонтални рамки и с чупещи рамена. Конструкцията обикновено е алуминиева поради лекотата и устойчивостта на материала. Върху нея е опънат акрилен плат или покритие от PVC материал.

В зависимост от модела, поставената тента може да ви осигури:

  • стандартно или високотехнологично засенчване с възможност за дистанционно управление
  • точен баланс между светлина и топлина чрез регулиране нивото на отваряне
  • предпазване на мебелите на терасата от избледняване и др. дефекти, причинени от слънчевите лъчи или други атмосферни влияния
  • понижаване на температурата в засенченото помещение и съответно икономия на електроенергия от работата на климатика
  • постигане на естетичен вид на екстериора

Материалите, от които са изработени всички тенти за тераса, са водоотблъскващи, устойчиви са на високи температури и други атмосферни въздействия.

Богатата цветова гама, различните конструкции и начини за управление дават възможност за избор според нуждите и предпочитанията.

Кои тенти са подходящи за тераса?

Производителите предлагат модели с различни характеристики, като общото е, че конструкциите могат да се закрепват към стена и са подходящи за тераса.

Ефективно решение за вас може да бъде сенник:

С чупещо рамо

Може да изберете с моноблок и алуминиева конструкция, отличаващ се със здравина и стилен дизайн. Задвижва се ръчно или с електромотор. Предлага датчици за слънце, вятър и дъжд, както и възможност да се регулира издадеността и наклона.

Касетъчните модели с чупещо рамо запазват текстила и механизма от бързо износване. Отварят се лесно и безшумно и защитават отлично от неблагоприятни атмосферни влияния.

Тип „Балконски”

Приложението му е за балкони и за тераси, но не и за веранди, защото минималният наклон на водачите, по които се движи платното, трябва да бъде 15°. За да се монтира, трябва да имате над вашата тераса балкон или плоча. Отличава се със здравина и елегантен външен вид.

Вертикален

Той ще ви предпази идеално от вятър и ще можете спокойно да постоите на терасата и във ветровит ден. Друго предимство е, че ще бъдете защитени от съседски любопитни погледи.

С тента за тераса от висок клас по ваш избор може да превърнете засенченото място в любимо и да се отдадете на комфортна почивка със семейството и приятелите си.