/Класически или нишов парфюм да изберете
жена с парфюм в ръка

Класически или нишов парфюм да изберете

Правилно избраният парфюм е способен да влияе позитивно на енергията, увереността, самочувствието и доброто ни настроение. Макар че предпочитанията към определен парфюм са строго индивидуални, той може да се превърне в изискан подарък за наш близък човек.

Бивайки любим аксесоар, парфюмите се предлагат в толкова голямо разнообразие, колкото различни са и дамските и мъжките вкусове. Често марковите артикули са на твърде висока цена, но добрата новина е, че на пазара може да се открие техен перфектен аналог – наливен парфюм, неотстъпващ по нищо на оригиналния.

На какво да обърнем внимание при избора на парфюм?

Избирането на парфюм не е толкова лесно, както може би смятат мнозина. Разбира се, всеки от нас се съобразява с индивидуалните си предпочитания най-вече за аромат, но има и други тънкости, които трябва да се познават.

Ароматно семейство на парфюма

Всеки парфюм може да се отнесе към дадена категория според вложените аромати във формулата му. Най-разпространени са флоралните аромати, носещи уханието само на едно цвете или на букет от няколко цветя. Други аромати са плодовите, зелените, морските, дървесните, шипровите и др. Може да предпочетете и дълготраен наливен парфюм, комбиниращ няколко аромата.

Парфюмите ухаят различно върху всеки тип кожа. Ако искате да разберете дали определен парфюм е точният за вас, трябва да го тествате върху китката или шията си и да изчакате уханието му да се развие.

Използване в зависимост от сезона

Според експертите всеки един от нас трябва да разполага поне с два парфюма, които да редува през зимата и лятото. За топлите дни са по-подходящи леки парфюми, тъй като тогава уханието им е по-дълготрайно и ненатрапчиво. Тежките аромати на парфюмите са предназначени за зимата, понеже ниските температури потискат мириса им в една или друга степен.

Ежедневен или вечерен парфюм

Парфюмът, който „се носи” на работа или изобщо в ежедневието, трябва да бъде с по-непретенциозно ухание: например с цитрусов, флорален или морски аромат.

За по-официални случаи като партита, коктейли и други подобни са удачни „вечерните” аромати – дървесни, ориенталски и пикантни.

Съществуват и универсални парфюми, делящи се на класически и луксозни, с еднакво хармонично присъствие и през деня, и вечер. Ако сте от хората, които искат да бъдат забелязани, може, вместо обичайния класически, да изберете един уникален нишов парфюм.

Какво прави нишовите ухания по-различни от класическите?

С понятието „нишови парфюми” се означават уникални авторски аромати, отличаващи се с креативност и внимателно отношение към всеки детайл. За тях често се говори като за произведения на изкуството, защото ролята им е по-различна от тази на другите известни аромати.

Между класическите и нишовите парфюми съществува разлика не само в цената. При нишовите се използват изключително качествени съставки и създателите им влагат само 100% естествени натурални масла.

Високите концентрации на маслата правят нишовите аромати неповторими и много по-разпознаваеми от класическите. Изборът на траен наливен парфюм от категорията „нишови” позволява на всеки, търсещ нещо различно, иновативно и на достъпна цена, да получи най-доброто ароматно изживяване.

Класически парфюм или нишов – важното е ароматът да ви допадне и да се чувствате специални. А защо да не притежавате и от двата вида, за да си осигурите различни ухания според настроението си?