/Дебатът между Тръс и Сунак е прекъснат – водещата е припаднала 

Дебатът между Тръс и Сунак е прекъснат – водещата е припаднала 

Водещата на дебата Кейт Маккан в момента е добре, но дебатът бе прекратен

Във вторник вечерта се проведе дебат за новия наследник на Борис Джонсън за поста министър-председател на Обединеното кралство. Той беше внезапно прекъснат, а причината е припадъка на водещата в ефир.

Малко след средата на предаването се чу силен трясък и дебата беше прекратен. Фаворитът за лидерския пост – министърът на външните работи на Обединеното кралство Лиз Тръс е отговаряла на въпрос, свързан с руския президент Владимир Путин и внезапно изражението и е придобило шокиран вид. Тя извиква силно “о, Боже мой” и се отправя с бърза крачка към звука от трясъка. Веднага след това предаването спира.

От TalkTV са потвърдили, че водещата Кейт Маккан е припаднала.

“Кейт Маккан припадна в ефир тази вечер и въпреки че е добре, лекарският съвет беше да не продължаваме дебата”, споделя говорител на канала в изявление. “Извиняваме се на нашите зрители и слушатели.”

Бившата водеща на Sky News – Маккан, беше наета от TalkTV за първи политически редактор преди няколко месеца, когато канала е стартирал.

В същият ден на припадъка на Кейт Маккан се е случил втори медицински инцидент. Планираният съводещ на Маккан – Хари Коул, политически редактор на “Сън”, също се е оттеглил от дебата, след като е дал положителен резултат за COVID-19. Водещата  Маккан е провела сама едночасово предаване.

Снимка: TalkTV