/Най-добрата грижа за кожата ви с френската марка Vichy
vichy козметика грижа за кожата

Най-добрата грижа за кожата ви с френската марка Vichy

Марката Vichy напълно заслужено е фаворит на милиони жени по света. Благодарение на патентованите си технологии и формули, тя разработва богата продуктова гама с грижа за индивидуалните нужди на всеки тип кожа.

В течение на своята дългогодишна история френският бранд влага в състава на всеки продукт емблематичната за нея натурална термална вода, с която непрестанно създава нови, ефикасни и иновативни палитри от козметика.

Как се ражда козметиката Vichy?

1931 е годината, в която започва историята на марката, любима на дамите и до днес. За неин основател се счита д-р Проспер Халер. Той пръв открива терапевтичния ефект на минералната вода от извора Лукас в градчето Виши, използвайки я за лечение на вътрешни органи. След като успешно третира с нея рана на известния по онова време парфюмерист Жорж Герен, двамата създават Общество за дерматологична хигиена, а Халер заема поста на директор на термалния център.

След провеждането на множество научни тестове, Vichy разработва 8 продукта, базирани на термална вода, за суха и мазна кожа. Успехът им е последван от производството на цял спектър тоници за омекотяване и укрепване и лосиони за раздразнена и уморена кожа.

Марката започва да създава брошури, да снабдява аптеки, парфюмерийни магазини и постепенно извоюва и затвърждава своята репутация. През 1961 г. Vichy разполага лабораториите си на няколко километра от термалните извори, чиято вода, богата на минерали, е съставна част на всичките ѝ продукти.

И днес компанията продължава да създава иновативни формули с чисти, внимателно подбрани растителни съставки, които са антиалергични и без парабени. Вложените аромати и парфюми са съобразени с европейските стандарти за безопасност.

Vichy е известна и със своята екоидеология и отговорност към природата – марката не извършва тестове върху животни, опаковките ѝ са или рециклирани, или рециклируеми, а отмиващата козметика е биоразградима на 91%.

На кои продукти дължи популярността си Виши?

Макар че брандът е по-известен сред дамите, продуктите му са предназначени за хора на всякаква възраст, с различен тип кожа, а има и чудесни варианти, специално разработени за нуждите на мъжете.

При нас ще откриете широка гама продукти, предназначени за анти ейдж грижа, за грижа за косата, за слънцезащита, за макиаж и т.н.

Особено популярни са терапевтичните серии за справяне с проблеми като:

  • стареене на кожата;
  • чувствителен скалп, пърхот и косопад;
  • силно изпотяване;
  • пигментни петна и още редица други.

Марката предлага и разнообразна слънцезащитна козметика за предпазване от вредните ултравиолетови лъчи. Гладката ѝ текстура прониква лесно в кожата, като я оставя мека и максимално защитена. Флуид за лице, матираща емулсия, стик за по-чувствителни зони, слънцезащита за бебета и малки деца – всички те са със SPF 50+ и гарантират перфектна грижа. Не по-малко ефективни са слънцезащитните продукти за коса и тези за след слънце.

Обединени от желанието да осигурят здраве, красота и увереност на всеки, дерматолозите на бранда са разработили и специални формули за жени в менопауза, серии за дехидратирана кожа, почистващи козметика за чувствителна кожа, серии, фокусирани за справянето с определени кожни несъвършенства и т.н.

Вече почти век на световния пазар, дермокозметичната марка Виши е част от ежедневната грижа за кожата на милиони потребители, доказвайки с всеки продукт качество и професионализъм.