/Насоки при избор на елегантни обувки за бал
елегантни обувки

Насоки при избор на елегантни обувки за бал

Когато наближи сезонът на баловете, всички абитуриенти се вълнуват много от избора на официален тоалет и обувки. Това се отнася като че ли повече за момичетата, всяко от които мечтае за приказна рокля, впечатляващи аксесоари и елегантни обувки.

Обувките за бал трябва да са преди всичко удобни, за да може дамата да издържи на дансинга с тях цяла нощ. В същото време модните решения днес са толкова разнообразни, че си заслужава да се помисли за най-подходящия вариант.

Избор на елегантни обувки спрямо цвета

Един от най-важните критерии за избор на официални обувки е цветът, който трябва да се съчетава по възможно най-правилния начин с балния тоалет. Относно избора на нюанс, имате възможност да избирате от няколко варианта:

Обувки в неутрален цвят

Обикновено те са най-предпочитани по няколко причини. Едната е, че не отнемат вниманието от роклята и дори помагат тя да изпъкне. Не е за пренебрегване и фактът, че ще можете да носите обувките и след бала.

Акцентиращи обувки

Много абитуриентки предпочитат точно обувките да добавят ярък акцент към визията им, особено ако роклята е по-семпла. В повечето случаи това са обувки с блясък, които обаче трябва да се избягват, ако роклята също е с блясък или е по-пищна.

Обувки с цвят като роклята

Добра идея е изборът на обувки с цвета на роклята, стига да подхождат перфектно на него. Най-добрият вариант е да бъдат с един нюанс по-тъмни от роклята. Задължително трябва да се помисли за акцентиращ аксесоар, за да не изглежда визията скучна.

В много случаи абитуриентките избират и класически вариант за съчетание на обувките по цвят и материя с клъча или друг аксесоар.

Високи, ниски или обувки на платформа?

Имате възможност да се спрете на обувки с различна височина според предпочитанията си. Всеки дизайн има предимства, от които можете да се възползвате:

Високи обувки

Най-женствени са обувките на висок и тънък ток, като освен че издължават краката и целия силует, „принуждават” дамата да ходи изправена. За повече удобство може да изберете модел обувки на висок ток, леко повдигнат в предната част.

Ниски обувки

Абитуриентките, които са достатъчно високи, не могат да носят токчета или роклята им е много дълга, предпочитат ниски обувки. Много от тях предвиждат официални обувки на нисък ток като резервен чифт. Ако не сте по крайностите, вашият избор може да бъде чифт елегантни дамски обувки на среден ток.

Обувки на платформа

Дизайнерите препоръчват обувки на платформа, ако роклята е по-скоро в бохо стил и не е толкова елегантна. Ако са високи на платформа, са удачни за дълга рокля, но изглеждат добре и с по-къса, в зависимост от дизайна им.

Характерно за жените е, че не избират обувките си лесно, а изборът на балните обувки като че ли е още по-труден. Разнообразието от елегантни обувки е толкова голямо, че понякога, привлечени от дизайн, може да забравите, че комфортът при носене също е важен. Затова заедно с цвета, височината и дизайна, фокусирайте се и върху удобството, което трябва да предоставят вашите елегантни бални обувки в прекрасната празнична нощ.