/Съвременните сглобяеми къщи – синоним на сигурност, комфорт и качество
сглобяеми къщи цени строителство

Съвременните сглобяеми къщи – синоним на сигурност, комфорт и качество

Растящите цени на имотите в последните години и желанието на голяма част от хората да се сдобият в по-кратки срокове с икономичен и комфортен дом правят съвременните сглобяеми къщи модерна алтернатива на традиционното консервативно строителство.

Съществуващите преди време притеснения относно здравината и устойчивостта на къща от сглобяем тип отдавна отстъпват място на желанието точно за такъв дом – стабилен, с функционално разпределение, устойчив за поколения напред.

Решението за живот в къща със сглобяема конструкция е добра инвестиция не само заради по-ниските за сглобяеми къщи цени, а и заради самата технология на изграждане и произтичащите от нея предимства.

Особености на сглобяемите къщи

Къщите от сглобяем тип представляват олекотени конструкции, изградени с помощта на сглобяеми модулни панели. Сградата се оформя, след като наподобяващите контейнери готови модули се сглобят в определена конфигурация. Монтирането става върху площадка, която е предварително подготвена. Тъй като структурата е модулна, това позволява помещенията да бъдат пренареждани и при необходимост да се добавят още модули.

Къщите контейнери имат галванизирана метална конструкция, а самите модули се състоят от 4 или 8 см сандвич панел изолация. Разполагат с алуминиеви врати и PVC дограма, стандартно оборудване в кухнята и банята, изградена ВиК и ел. инсталация.

Срещу допълнително заплащане може да се добави веранда, да се монтират комарник, климатик, щори и конвектор.

Има модулни къщи с различни визии, като е възможна и изработка по индивидуален дизайн.

Предимства на сглобяемите пред монолитните къщи

Всеки, решил да си построи нова къща, може да избере дали тя да бъде изградена по традиционния начин, или да бъде сглобяема. Тези, които заложат на къща от модулни панели, могат да разчитат на предимства като:

Бързо изграждане

Желаещите да обитават сглобяем дом дори от няколко етажа могат да се нанесат в готовата сграда след 3-4 месеца. Строителството на къща по традиционния начин ще отнеме поне 1 г. Освен това, гъвкавостта на олекотената конструкция позволява лесна реконструкция и възможност за бързо преместване. Затова такива къщи често се наричат „преместваеми къщи”.

Икономия на средства

Инвестицията в къща, построена по конвенционалния начин, е много по-голяма, защото са нужни разходи за самото проектиране, за наемане на работници, за закупуване на необходимите строителни материали и др.

За съпоставка – произведените в заводски условия елементи, от които се изгражда сглобяемата къща, са в готов вид и са по-евтини. Материалите са много по-малко и не се налага голяма работна група.

Средства при бъдещото ползване на къщата могат да се спестят и ако се направи добра топлоизолация.

Грижа за природата

Използваните модули са безвредни, а при производството им са спазени всички екологични стандарти.

И в процеса на производство, и при изграждането на къщите от модули се генерират много по-малко отпадъци, предвид метода на сухото строителство.

Към основните предимства можем да добавим още и сеизмичната устойчивост, която се дължи на леката конструкция, като цяло издръжливостта на различни атмосферни условия и вследствие на това – дългия експлоатационен живот.

Вашият мечтан дом може да бъде една от съвременните многофункционални и евтини сглобяеми къщи. Ще имате възможност да я изградите на терен, немислим за монолитна сграда, да променяте дизайна ѝ и дори да я пренесете на ново място, ако поискате.