/Електрически товарен велосипед изминава стотици километри с едно зареждане

Електрически товарен велосипед изминава стотици километри с едно зареждане

Базираната в Калифорния компания за електрически превозни средства Addmotor представи мощния електрически товарен велосипед Graoopro. Благодарение на специалния си дизайн и две батерии, той е в състояние да транспортира до 204 кг на разстояние от над 300 километра.

Graoopro е изграден около рамка от алуминиева сплав 6061 с ниски стъпала и вилка с маслена пружина, която предлага 80 мм ход. Вграденият заден багажник е проектиран да носи 68 кг товар, докато максималният товар, включително водача, може да достигне до 200 кг. Колелата на новия продукт са различни: предните са 24 инча, а задните – 20 инча.

Тайната на товароносимостта на Graoopro се крие в патентования двигател на задната главина с максимална мощност от 1000 W и въртящ момент от 80 Нм. Междувременно седем нива на подпомагане на педала са налични чрез сензора за въртящ момент на централната ос до максимална скорост от 32 км/ч. Има 7-степенна скоростна кутия Shimano за по-гъвкави опции за каране, както и полузавъртаща се дроселна клапа за каране само с електромотор или по-бързо потегляне от място.

Електрическият товарен велосипед може да бъде оборудван с една или две 960 Wh батерии, осигуряващи пробег до 337 км с едно зареждане в режим на минимална помощ. Батериите са подвижни, което улеснява зареждането и позволява бързата им смяна. Graoopro вече е достъпен за поръчка в четири цветови опции, а цената му започва от $1 999.

Източник