/Какви цветя се подаряват за имен ден и откъде да ги поръчаме?
jardin-flowers

Какви цветя се подаряват за имен ден и откъде да ги поръчаме?

Няма нищо по-приятно за човек, който има личен празник, да получи и букет цветя, заедно с подаръка си. На имен ден също се подаряват цветя и те допринасят с повече добро настроение и пъстрота на празника.

Нашата майка, баба, съпруга, сестра, дъщеря, гадже и др. ще почувстват още по-силно вниманието ни и обичта ни, изразени с красиво цвете. Да не забравяме и мъжете, защото цветя за имен ден ще се радват да получат и те, понеже отдавна е остаряло схващането, че цветя не се подаряват на мъж.

Най-много именици има на Цветница, когато празнуват всички, носещи имена на цветя или дървета. Но голяма част от хората празнуват и в други дни от годината, а цветята могат да направят празника още по-красив и вълнуващ.

За имен ден могат да се подаряват всякакви цветя, без значение от цвета им, но все пак може да се съобразите с предпочитанията на именика, с възрастта, а и с пола му. Например букет цветя за имен ден би зарадвал предимно дамската аудитория, съответно има повече специфики, когато взимате цветя за имен ден на жена.

Цветя за майка и баба

Цветята за майка и баба трябва да са добре разцъфнали и с по-наситени тонове. Такъв ефект получаваме от букет лалета в лилаво и оранжево, от рози и хризантеми или от божури. Стилна е аранжировката на слънчогледи или гербери в кошница.

По-възрастните дами обичат да се грижат за стайни цветя, така че помислете и за живо цвете, вместо букет цветя за имен ден. Може да бъде бугенвилия, орхидея дендробиум, антуриум. Оригинален подарък е кошница, в която освен стайно цвете, има и бутилка вино, шоколад, бонбони и ядки.

Цветя за дъщеря и сестра

За по-младите именички е добре да бъдат поднесени цветя, чиито пъпки са полуразцъфнали и в по-нежни тонове. В този случай подходящ избор са пролетните цветя.

Много нежни и излъчващи свежест са букети от ириси и лалета, зюмбюли и алстромерии, божури и рози или еустома. Кошница „Брилянтен блясък”, съчетаваща в изискана композиция лилиум, цимбидиуми, алстромерии и лалета, е чудесен избор за подарък и внася много настроение.

Има млади дами, които харесват живите цветя и ще им бъде приятно да отглеждат подарено от вас малко саксийно цвете или няколко, аранжирани в оригинална дървена количка.

Цветя за съпруга и любима

За вашата съпруга или приятелка цветята трябва да са внимателно подбрани и не непременно същите, каквито подарявате обичайно на 8 март и Свети Валентин.

За да не бъде букетът само от червени рози, този път на съпругата си подарете букет от рози, но аранжирани заедно с лилиуми или с хризантеми. Цветя за имен ден на жена се избират трудно, но нашият магазин за цветя в Бургас, ще ви съдейства в изненадата, като съответно ще помогнем и с организирана доставка на цветя.

Ако гаджето ви е именичка, изберете букет цветя за имен ден, който трябва да е едновременно романтичен, нежен и чувствен. Спрете се на вариант за букет от рози и гербери, орхидеи и рози или алстромерии и хризантеми. Кошничка с еустома, рози в кутия или кошничка с цветя “Романтично” също са добра идея.

За ваши близки мъже като баща, дядо, съпруг, брат и др. изберете по-големи цветя, с дълги дръжки и с по-наситен, но не ярък цвят. Букет слънчогледи, гладиоли или хризантеми, както и декоративни растения са подходящ избор.

Ако трябва да избирате цветя онлайн и за деца именици, на момченце подарете сини цветя теменужки, а на момиченце – букетче маргаритки, момини сълзи или кокичета.

В онлайн магазин за цветя „Жардин” ще откриете десетки предложения за различни цветя, аранжирани по въздействащ начин. Вашата цветна изненада ще бъде доставена бързо и лесно, за да направите специалния празник на вашите близки още по-вълнуващ.