/С какво да носим дълга рокля?
С какво да носим дълга рокля

С какво да носим дълга рокля?

Роклята е най-женствената част от дамското облекло и всяка представителка на нежния пол притежава поне няколко. Съчетанието на рокля с правилните обувки или дреха на пръв поглед не е трудно, но всъщност задачата не се оказва толкова лека. Независимо дали ще бъдем облечени в къса, със средна дължина или дълга рокля, дори да бъде най-ефектната, ще изглеждаме нелепо, ако не съобразим с какви други артикули да я носим.

Макси роклите не излизат от мода и се носят както през летния сезон, така и в по-студените дни. Известните дизайнери всяка година включват в своите колекции дълги дамски рокли от различни материи, които се съчетават с някои дори изглеждащи несъвместими обувки или дрехи.

Подходящи комбинации

Дълга рокля и кецове

Да се облечете в спортен стил означава най-вече да се чувствате комфортно. Една от възможностите е именно комбинацията от дълга лятна рокля с кецове. Обикновено това е тънка ефирна рокля, едноцветна или с флорален принт.

През пролетните и есенните по-хладни дни рокля от деним, съчетана с кецове, също се предпочита не само от тийнейджърите. Белите или разноцветните кецове създават комфорт и настроение.

Един от начините да покажете своята индивидуалност е чрез комбинацията между рокля от шифон и кецове с дискретен цвят – бели, черни, бежови.

Дългата рокля, издържана в цветове като класическите черно с бели кецове или обратно, е подходящ избор за всеки повод, а за да не бъде визията скучна, като аксесоари изберете по-ярки големи бижута или чанта.

Дълга рокля с високи обувки

При официални поводи задължително трябва да съчетаете дългата си рокля със затворени обувки с ток, висок 8-10 см. Друг вариант са сандалите с отворени пръсти и пети с блестящи декорации.

За избора на високи обувки от значение е и моделът на роклята. Ако е без презрамки, сандалите трябва да са с каишки.

Важно е също цветът на обувките да допълва цвета на роклята – червена рокля си подхожда с черни или бежови обувки, жълта – с бели обувки и др.

Дълга рокля и кожено яке

Коженото яке се съчетава чудесно с дълга рокля. Желателно е да бъде в класическите черен или кафяв цвят, но можете да изберете и в по-пастелни тонове – бледосиньо, бяло, розово и да го комбинирате с романтична дълга рокля.

Ако сте сред почитателите на стила гръндж, няма как да не сложите върху дългата рокля кожено яке.

Дълга рокля и дънково яке

За летния моден стил тази комбинация е чудесно решение. По-грубите черти на якето деним в контраст с женствената ефирна рокля винаги създават интересен аутфит. Белите рокли изглеждат особено стилно, съчетани с късо и класически модел дънково яке.

Макси рокля и пуловер

За по-студените дни е много модерно да носите дългата рокля с обемен дълъг пуловер. Ако имате добра фигура, можете да носите и изрязан пуловер, което не е по-малко стилно.

Ако харесвате да носите дълга рокля през зимата, може да го направите с дълго палто или такова с естествен косъм.

С подходящите аксесоари според стила на роклята и повода ще успеете да подчертаете истинските си достойнства и женствени форми.