/La Roche-Posay Effaclar – ефективна козметика при мазна и акнеична кожа
La Roche-Posay Effaclar

La Roche-Posay Effaclar – ефективна козметика при мазна и акнеична кожа

La Roche Posay Effaclar е линия козметични продукти от френска дерматологична марка. Те се специализират в изработка на продукти за грижа за чувствителна или проблемна кожа, включително такава, склонна към омазняване и акне.

Състоянието на омазняване на кожата възниква, когато секрецията на мастните клетки стане прекомерна и този секрет – наречен себум – води до видимо натрупване върху кожата, което при допир оставя усещане за омазняване.

В резултат на прекомерната секреция на себум може да се улесни и развитието на бактерии. Това, от своя страна, може да предизвика образуване на пъпки – така нареченото акне. Макар обикновено да се свързва с тийнейджърската възраст, акнето може да засегне всеки един от нас.

В допълнение, чувствителната кожа може и да не е омазнена, но да е склонна към раздразнения, лесно да изсъхва, да се напуква, да се бели, да се зачервява и да образува ранички, пъпки и други.

Затова тази дерматологична марка се стреми да предостави на своите потребители възможно най-добрите решения на тези проблеми. Все пак, те засягат огромен брой жени, мъже и деца по цял свят. И причиняват значителен дискомфорт и недоволство спрямо външния вид. Нещо, за което вече има решение.

Какво се съдържа в продуктите?

Основна част от всеки един продукт на La Roche-Posay е термалната вода, в която се съдържат редица минерали и олигоелементи. Освен това са добавени натурални или по-специфични химични съставки, чиято цел е да се преборят с проблемите на чувствителната и проблемна кожа.

Какви продукти се предлагат на пазара?

Продуктите в каталога на La Roche-Posay покриват широк спектър от нужди. Например, някои от тях са:

  • La Roche Posay Effaclar Duo със своето двойно действие,
  • La Roche Posay Effaclar Serum за освежаване, хидратация и грижа за кожата,
  • разнообразни продукти от типа крем за мазна кожа или крем за акне.

Линията включва цялостна козметика, която да се погрижи за вашата кожа. Например, с хидратиращ крем за мазна кожа ще си предоставите повече овлажняване и ще помогнете на кожата си да регулира нивата на себум, които се произвеждат от мастните жлези. С крем за акне ще подобрите и секрецията на себум, и възпалението, което следва от образуването на пъпки. Ще затрудните растежа на бактериите, които причиняват акнето. И ще имате по-сияйна и по-чиста кожа.

В каталога са включени и хигиенни продукти, и такива за грижа за кожата, а също и за грим при чувствителна кожа. Освен това има и опции за бременни жени, за деца, а дори и за новородени.

Качество и сигурност

С тази марка можете да сте сигурни, че получавате оптимално качество. Продуктите са подложени на строга проверка, контрол и оценка, преди да бъдат пуснати на пазара, а и след това. Всяка тяхна съставка се регулира и контролира, за да се осигури липсата на раздразнения и възможно най-добрия здравословен ефект.

Ефективността на продуктите Effaclar се е доказала при множество потребители. Тя позволява да се справите дори с по-упорити проблеми, свързани с чувствителна, мазна и склонна към акне кожа.