/Бързи кредити – съвети и предимства
Бързи кредити – съвети и предимства

Бързи кредити – съвети и предимства

Днес вземането на бързи заеми от небанкови финансови институции става все по-разпространен начин потребителите да си осигурят средства за внезапно появили се разходи. Това е и причината много фирми да предлагат такива услуги, а когато продуктите им се отличават с гъвкавост и атрактивни условия, това ги превръща в предпочитан начин за краткосрочно кредитиране.

Днес ще ви представим какви са основните критерии, които да наблюдавате при избора на фирма за бързи кредити.

Основни критерии за избор на кредитор

От избора на кредитна компания зависи доколко можем да ѝ се доверим, за да решим възникнал финансов проблем. Важно е да се фокусираме върху следните критерии:

Легитимност

Всяка една компания, която оперира в областта на бързото кредитиране, се вписва в специален регистър към БНБ. Небанковите кредитни институции получават лиценз, което прави дейността им законна. Това, което трябва да направите, е да проверите дружеството в регистъра. Ако компанията е легитимна, ще има официален уебсайт, на който ще откриете телефон, имейл, условия, особеностите на продуктите ѝ, често задавани въпроси и др.

Предлагани условия

За да може да отговори даден продукт максимално на търсенето ви, трябва да направите информиран избор. Проучете всички условия, които предлага фирмата, като разгледате наличните инструменти в сайта ѝ. Така ще знаете предварително не само цената на кредита си, но и всички негови елементи – ГПР, лихви, период на изплащане и др. Проверете какви могат да бъдат последствията, ако закъснеете с вноските, можете ли да предоговаряте и др.

Промоции

Много кредитни компании предлагат промоции, за да привличат нови клиенти. Може да става въпрос за намалени или нулеви лихвени проценти, липса на такса при кандидатстване, участие в игри, томболи и др.

Лихви

Приемливите лихви са много важен фактор, на който да обърнете внимание. Когато вземате кредит, винаги изчислявайте лихвата. Може да използвате кредитния калкулатор, който ще откриете в сайта на компанията.

Месечни вноски

Добре е да съобразите размера на вноските по кредита с месечния си доход. Има различни възможности, като обикновено при по-голяма вноска срокът за изплащане е по-кратък.

Изисквания за получаване на заем

Всяка фирма за бързи кредити има свои изисквания към тези, които искат заем. Обикновено не се вземат такива фактори като трудова заетост и семейно положение, а само кредитна история. Много компании изискват само личните данни, за да проверят надеждността на кредитополучателя. Като цяло, изискванията не са много, самият процес за кандидатстване е лесен, а одобрението – бързо.

Кои предимства правят изгоден бързия заем?

Решението да теглите бърз кредит има много предимства, защото всяка легитимна и надеждна фирма ще ви предложи:

  • добри оферти относно вноски, лихви и др.;
  • прозрачни условия за начина на кандидатстване, възможностите за предсрочно погасяване и др.;
  • бързо и лесно кандидатстване, обикновено онлайн.

Важни предимства на бързото кредитиране като бързина, достъпност и лесно кандидатстване допринасят за растящата популярност на този тип заеми. Спешните нужди изискват бързи действия, а бързото отпускане на пари е оптимално и единствено решение за всяка непредвидена ситуация.