/Серията C на Nokia: новите бюджетни модели смартфони
Серията C на Nokia: новите бюджетни модели смартфони

Серията C на Nokia: новите бюджетни модели смартфони

HMD Global, държаща правата за марката смартфони Nokia, представи три нови смартфона от бюджетната си C серия. Новите модели са: Nokia C21, Nokia C21 Plus и нова версия на C2, наречена Nokia 2C 2nd Edition.

По данни на компанията C серията е направила 16% от общите продажби на смартфоните Nokia за последните пет години.

Nokia C21 Plus е оборудван с метален вътрешен корпус и IP52 защита от прах и вода. 6,5-инчовият HD+ дисплей е направен от закалено стъкло. Двойната задна камера е 13MP и разполага с панорамен и портретен режим. Операционната система предлага малко на брой предварително инсталирани приложения.

За сигурността също е помислено. Устройството се отключва посредством технология с изкуствен интелект, работеща със сензора за пръстов отпечатък и лицево разпознаване. Междувременно компанията предлага 2-годишни тримесечни актуализации на сигурността.

Nokia C21 разполага с 8MP камера и технология за автофокус, която чете безпроблемно QR кодове. От компанията твърдят, че смартфонът има усъвършенствани възможности на паметта заради своя многоядрен процесор, като това по никакъв начин не се отразява на живота на батерията. Nokia C2 2nd edition е оборудван с неверояно издръжлив корпус, скандинавски дизайн, предлагащ целодневен живот на батерията с едно зареждане. Разполага с 5,7-инчов дисплей и актуализации на сигурността на три месеца и за период.

Nokia C21 Plus ще се предлага в България в цвят Dark Cyan и конфигурация 2/32 GB, а Nokia C21 в цвят Dark Blue и конфигурация 2/32GB.

Към C серията се причисляват и безжичните слушалки Nokia Go Earbuds 2+, които предоставят чист звук и комфорт на потребителите. Моделът се отличава с модерните си функции като шумоизолиране, устойчивост на влага и до 24 часа време за активно ползване. В стандартен и безжичен вариант ще се предлагат и леките и сгъваеми Nokia Headphones. Те са подплатени с наушници.

Снимка: HMD Global