/Телевизор или картина? С тази технология не е необходимо да избирате, имате и двете

Телевизор или картина? С тази технология не е необходимо да избирате, имате и двете

Телевизорите отдавна се превърнаха в неразделна част от нашия живот, но през последните години тяхното предназначение се промени значително. Основна заслуга за много от иновациите имат корейците от Samsung, които не спират да ни изненадват. Една от последните им новости отрежда централно място на изкуството в интериора, като в същото време поставя технологията на още по-високо ниво. Става дума за телевизорa The Frame, за който ще ви разкажем сега.

Това са ново поколение QLED телевизори, които поддържат 4K резолюция и се предлагат с екрани с диагонал 50, 55, 65 и 75 инча. Телевизорите Samsung The Frame 2021 разполагат с дисплеи с повишена яркост (600 срещу 500 cd/m2) и технология Dual LED. Флаш паметта пък е увеличена от 500 MB на 6 GB – решение, което позволява значително повече съхранение на съдържание. Освен това новите телевизори са с 46% по-тънки от предишното поколение, като сега Samsung The Frame е с дебелина от само 24.9 мм.

Множеството технологии предлагат една уникална картина и безпроблемна свързаност с други устройства, характерни за най-добрите смарт телевизори в света. Това, с което The Frame се отличава от всички останали телевизори на пазара, е неговият дизайн. Екранът може да бъде допълнен от стилна рамка – решение, което превръща устройството в произведение на изкуството. С други думи: лесно можете да объркате Samsung The Frame с картина, окачена на стената.

Сред рамките, от които можете да избирате, са „Modern“ (в бяло, кафяво и в десен, наподобяващ дърво) и „Surround“ (бяло или кафяво-червено За какво обаче ви е рамка, ако нямате картини или фотографии? Притежателите на The Frame имат достъп до над 1400 произведения на изкуството от колекциите на музеи и галерии от целия свят. Така, когато The Frame е „изключен“ и не го ползвате по предназначение като стандартен телевизор, той се превръща в изкуство. И нещо повече – Art Store на The Frame ви предлага творби, които пасват на вашия вкус и предпочитания.

Телевизорът The Frame се явява "черешката на тортата" на лайфстайл гамата на Samsung, в която са включени още технологични произведения: The Sero – телевизорът, който може да се завърта от вертикално в хоризонтално положение и обратно, The Serif с неговия профил, следваш извивките на буквата „I“ в серифен шрифт, лазерният прожектор The Premiere и телевизорът, пригоден за външни условия, The Terrace. Но да се върнем на The Frame. Tелевизорът е идеален, както за киноманите, така и за любителите на спорта. The Frame без проблем може да се използва и за монитор за компютър. И накрая, но не на последно място ще обърнем внимание и на звуковите способности на The Frame, които ще задоволят и най-вманиачените аудиофили: технологията SpaceFit анализира околната среда и автоматично калибрира звука до оптимални настройки.

Като бонус към всичко това от компанията предлагат и доста интересно дистанционно управление. То се захранва от т.нар. слънчеви батерии SollarCell Remote и на практика не се нуждае от периодична смяна на батериите, както при останалите дистанционни управления. Все пак, ако в помещението е предимно тъмно, то не е проблем да бъде заредено със стандартен USB кабел, този, който използвате за вашия смартфон.

Източник