/Най-мощното средство против бръчки
Най-мощното средство против бръчки

Най-мощното средство против бръчки

С напредването на възрастта кожата ни изтънява, става по-слаба и суха, тъй като губи колаген и хидратация. Започват да се появяват фини линии, гънки и бръчки.

Както естественият процес на стареене, така и други фактори причиняват ранните мимически бръчки. Такива са вредните UV лъчи, стресът, нездравословният начин на живот, прекомерната употреба на цигари и алкохол и др. Появата на бръчки се наблюдава най-вече във възрастта между 40 и 50 г.

Кои са най-често срещаните бръчки?

Класифицирането на бръчките се прави въз основа на причините за появата им:

Динамични бръчки

Наричани са още мимически, защото формирането им става в резултат на различни повтарящи се изражения – мръщене и смях, набръчкване на устните и др. Обикновено възникват по челото и могат да са хоризонтални и вертикални в зоната между веждите – т.нар „гневни”, пачи крак – във външния край на очите и бръчки около устата, породени от усмихване.

Статични

Образуването на статични бръчки се дължи на по-малкото количество колаген и намалената еластичност в процеса на стареенето. Наблюдават се обикновено по бузите и в областта на носа и устата. Тези назолабиални бръчки се забелязват все повече с увеличаване на възрастта, придават уморен вид на лицето и са най-ясният признак за настъпило естествено стареене.

Защо се появяват назолабиални бръчки?

Известни като „линии на смеха”, назолабиалните бръчки започват встрани от ноздрите и достигат надолу до ъгълчетата на устата, а понякога и по-ниско. Появяват се още докато човек е на 30 г. и първи издават възрастта.

Образуването им зависи от фактори като:

  • по-малко колаген и загуба на еластин;
  • активна артикулация и повече усмивки;
  • прекомерно излагане на слънце;
  • нездравословен начин на живот;
  • наследственост;
  • загуба на телесна маса;
  • спане по очи и др.

Бръчките не са опасни и не са свързани по пряк начин със здравето, а нормално състояние на всеки организъм, но ако влошават качеството ви на живот, има различни варианти за намаляване на тяхната видимост и за премахването им.

Как може да се премахнат бръчки с лазер?

Съвременната дерматологична и естетична медицина с развитието на технологиите предлага иновативни и успешни методи за премахване на бръчки. Особено ефективно е подмладяването с лазер. Със своята къса продължителност на излъчвания импулс той третира максимално конкретния проблем, без да уврежда околната кожа. С лазера се подобряват не само фините линии и бръчките, но и текстурата на кожата, изравнява се тенът, премахват се белезите от акне, луничките и слънчевите петна.

Процедурата с лазер е неинвазивна и нехирургична. Възстановителният период е кратък и резултатите се забелязват още след първата процедура.

За третиране на бръчки около носа и устата се използват и хиалуронови филъри. С тях може да се извърши попълване на бръчки – фини и по-дълбоки, и други естетични корекции. Инжектирането на стабилизираната хиалуронова киселина, която принципно е естествена съставка и на нашето тяло, предизвиква по-бърз и видим ефект.

Специалистите препоръчват масажирането с пръсти на назолабиалните гънки, хидратация и правилно хранене, както и различни локални средства, за да може да се съхрани еластичността на кожата за по-дълго време.