/Lenovo представи безжично зарядно устройство за лаптоп

Lenovo представи безжично зарядно устройство за лаптоп

Lenovo обяви създаването на серийно устройство, наречено Go Wireless Charging Kit, което ви позволява безжично да презареждате батерията на почти всеки лаптоп. За внедряването на безжично зареждане се използва технологията "Power by Contact" от Energy Square.

Комплектът за безжично зареждане Go се състои от две части, метална подложка с дебелина 3,2 мм и удължен адаптер за безжично зареждане. Подложката се поставя върху работната повърхност на масата и е свързана към електрическата мрежа чрез стандартен контакт. Адаптерът за безжично зареждане се свързва с вашия лаптоп чрез конектора USB-C и се прикрепва към основата на лаптопа.

Lenovo твърди, че комплектът за безжично зареждане Go може да се използва с всеки „лаптоп без сензорен екран до 65W“. Ефективността на зарядното устройство е 93%. Презареждането е подходящо както за лаптопи с Windows, така и за такива, работещи под macOS.

По-рано производителите на лаптопи се опитаха да внедрят безжично зареждане за лаптопи. Dell през 2017 г. пусна сериен 12-инчов лаптоп Latitude 7285 с подвижна клавиатура за безжично зареждане и подложка за безжично зареждане за $ 550. Intel безуспешно се опита да въведе технологията за зареждане на магнитно-резонансната Rezence за преносими компютри 2 в 1, но идеята не беше приложена в масовото производство.

Комплектът за безжично зареждане Lenovo Go ще се появи на пазара през октомври 2021 г. за около $ 140 и ще бъде част от серията Lenovo Go, която ще включва и външна безжична батерия с възможност за Qi, безжични компютърни мишки, слушалки и клавиатура.

Източник