/Джетове атакуват и Бургас

Джетове атакуват и Бургас

След успешния старт на джет шампионата във Варна, Бургас е домакин на втория кръг от Националния Шампионат този уикенд от 2 до 4 юли. Инициативата и организацията е на местния клуб „Акватракс“ и Община Бургас. На северния плаж Saxa Beach сили ще премерят над 30 състезатели от България, Румъния и Гърция в различните категории.

Директор на състезанието е най-успешният български състезател Кристиян Киров – многократен национален и балкански шампион и 4 в света.

Интересна е битката при децата, където отново ще ни радва 13-годишната Мари Петрова и двукратният републикански шампион Антон Горещилов. Те ще мерят сили с няколко румънски състезатели.

При дамите също ще бъде интересно и красиво. Шампионката Димана Михалева ще пази титлата от състезателките на „Кинекс Моторспорт“ Даяна Топалова и Киара Богданова.

При най-мощните джетове над 500 к.с. ще стартира европейският вицешампион от Гърция Никос Флорос в люта битка с нашите състезатели Щерю Арабаджийски и Марио Михалев – многократен джет ски шампион.

За гости и участници ще има представяне на плажа на нови модели автомобили 4х4 и плажно парти вечерта.

Стартовете започват от 10 часа в събота, а финалните гонки са в неделя от 10 часа. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата ни Jet Ski Bulgaria.

Материала написа Сребрина Гаджева

Източник